”Geçmişten Günümüze” Ara Güler Fotoğrafları Sergisi ve Beyoğlu Nişanı // Basından Haberler
ARA GÜLER ”İŞTE ŞİMDİ TAM BİR BEYOĞLU ÇOCUĞUYUM”
BEYOĞLU BELEDİYESİ 160 YILLIK TARİHİNDE İLK BEYOĞLU NİŞANI ve ÜSTÜN HİZMET BERATINI ARA GÜLER BEYEFENDİYE TAKDİM ETTİ
‘’GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE’’ ARA GÜLER FOTOĞRAFLARI SERGİSİ GÖRKEMLİ BİR TÖRENE EV SAHİPLİĞİ YAPTI…
Beyoğlu Belediyesi 160 yıllık tarihinde daha önce kimseye verilmeyen Beyoğlu Nişanı ve Üstün Hizmet Beratı; dünyanın en başarılı fotoğrafçılarından biri olarak kabul edilen ve İstanbul’u dünyaya tanıtan fotoğraf sanatçısıAra Güler Beyefendi’ye, 3 Aralık Perşembe günü Beyoğlu Belediyesi Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen görkemli bir tören ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından takdim edildi.
Törene; Beyoğlu Kaymakamı Osman Ekşi, Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş ve ressam İsmail Acar gibi isimler katıldı.
‘’BEYOĞLU BELEDİYESİ 160 YILLIK TARİHİNDE BUGÜNE KADAR NİŞAN VE BERAT VERMEDİ’’
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yaptığı konuşmada ‘’Ara Güler dünya çapında bir sanaçtı olan ve fotoğrafları ile Beyoğlu’nun değerlerini dünyaya taşımayı başarmış bir bilge kişilik. BeyoğluBelediyesi’nin 160 yıla yakın tarihinde hiçbir zaman nişan ve berat verilmedi. Artık Beyoğlu’nun evrensel değerlerine ve insanlığın evrensel değerlerine katkıda bulunan kurum ve kişilere bu ödülü vermek istiyoruz. Başlangıcı Ara Güler gibi bir doğayenle yapmaktan gurur duyuyoruz.’’ dedi.
Ara Güler ise ‘’Şimdi tam bir Beyoğlu çocuğu oldum, başka ne diyebilirim ki!’’ diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Türkiye’de yaratıcı fotoğrafçılığın uluslararası alanda ün kazanmış en önemli temsilcilerinden Ara Güler’in, eşsiz ve birçoğu daha önce yayınlanmamış fotoğraflarından oluşan ‘’Geçmişten Günümüze’’ Ara Güler Fotoğrafları Sergisi 3 Aralık 2015 – 10 Aralık 2015 tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor.
Beyoğlu Belediyesi Başkanlık binasının restorasyonu ile birlikte oluşturulan sergi salonunda gerçekleşen ilk sergi olan ‘’Geçmişten Günümüze’’ Sergisi Ara Güler’in 65 fotoğrafından oluşuyor.
Ağırlıklı olarak 50’li ve 60’lı yıllarda İstanbul’da yaşayan insan manzaralarından oluşan sergide; fotoğraf severler, hafızalarda kalan ‘eski İstanbul’ dönemlerinde çekilmiş fotoğrafları görme şansı yakalıyor.
Sergi 3 Aralık – 10 Aralık tarihleri arasında Beyoğlu Belediyesi Sanat Galerisi’nde ziyaret edilebilir.
İlgili Yazılar
« Gökhan Türkmen 8 Aralık’ta Ankara Marka Festivali kapsamında konuşma yapacak ! Yankı Alper – ”Sahi” şarkısı ve klibi ile ilgili basından haberler ! »